2020 - 2021 GÜZ Yarıyılı Çevrimiçi Sınavlara Dair Açıklamalar


1 - 
Eş zamanlı çevrimiçi sınavlar sınav programında ilan edilen tarih ve saatte “Microsoft Teams/ Forms” üzerinden eş zamanlı çevrimiçi olarak yapılacaktır.
 
2 - Eş zamanlı çevrimiçi sınavlar Türkiye saatine göre (Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul) yapılacaktır.
  
3 - Türkiye saati (Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul) kullanılmasına rağmen bilgisayarınızdaki, kolunuzdaki ve telefonunuzdaki saat ileri veya geri ise sınava gecikebilir veya sisteme girdiğiniz halde sınav kâğıdı gözükmeyebilir. Esas olan Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul’dur. Saatiniz geri ise sınav formunu zamanında göndermeyebilir, sınavı tamamlayamayabilirsiniz. Zira sınav kağıdı belirlenen saatte açılacak, sınav bitiş saatinde kapanacaktır. Sınav süresi bitmeden gönder tuşuna basılmadı ise sınava girmemiş sayılırsınız.
 
4 - Öğrenciler, sınavdan önce bilgisayarlarına Microsoft Teams’i kurmak ve ...........@ogr.trakya.edu.tr uzantılı e-posta adreslerini, şifrelerini vs. öğrenmek ve takip etmekle yükümlüdür.
 
5 - Microsoft Forms üzerinde oluşturulan çevrimiçi sınavlar, öğrencilerle Teams programı üzerinden, sınava ilişkin dersin ekibi üzerindeki Genel kanalına eklenmiş bir sekme olarak paylaşılacaktır.
 
6 - Dersin Öğretim Elemanı, Öğencilerin Ekiplerdeki Forma tıklayarak sınavı açamayacaklarını göz önünde bulundurarak sınava ait linki dersin ekipleri içinde ayrıca paylaşacak ve öğrencilerin kopyalıyarak web taracısına yapıştırmalarını sağlayabilecektir.
 
7 - Sınav süresi bittikten sonra da sınav sayfası açık kalabilir, fakat gönder tuşuna basıldığında sınavın kaydı mümkün olmayacaktır. Bu nedenle sınav bitiminden 1 dk önce gönder tuşuna basılması sınavın geçerliliğini garanti altına alacaktır.
 
8 - Bilgisayarınız yoksa Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 27 Mayıs 2020 tarihinde yapılan duyuruda dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerin, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere gerektiği takdirde Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişebilecekleri bildirilmiştir. Öğrenciler bu kurumlara öğrenci belgeleri ve kimlik kartları ile başvurabileceklerdir. Bu olanaktan yararlanmak için ilgili kurumdan randevu almak gerekmektedir.
 
9 - Evinizde bilgisayar veya internet yok ise veya bilgisayarınız ilgili sınavlara girip soruları cevaplandıracak özellikleri taşımıyorsa ev dışındaki bir dijital ortamdan erişim sağlamak zorunda iseniz ve yaşınız gereği sokağa çıkma yasağı nedeniyle dışarıya çıkma konusunda kısıtlanmış iseniz sınav programını ibraz ederek sokağa çıkma yasağı bulunan saatler için gerekli izinleri önceden alınız.
 
10 - Sınavının süresi mutlaka belirtilmiştir. Sınav süresi içerisinde sınavı cevaplamak ve sınav süresi bitmeden önce “GÖNDER” tuşuna basarak sınavın sunucuya gönderilmesini sağlamak öğrencinin sorumluluğundadır. Sınav süresi bitmeden önce “GÖNDER” tuşuna basılmadığı takdirde sınav tamamlanmamış sayılacak ve değerlendirmeye alınamayacaktır. Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, öğrencinin sınav süresi bitmeden “GÖNDER” tuşuna basmamasından kaynaklanan herhangi bir aksaklıktan sorumlu değildir. Bu tür gecikmeler mazeret sınavına girmek için bir gerekçe olarak gösterilemez.  
 
11 - Sınav evrakı isim, soy isim ve öğrenci numaranızı yazmanızı gerektirecek biçimde hazırlanmış ise sınav evrakına tam isim, soy isim ve öğrenci numaranızı yazdığınızdan emin olunuz. Ancak sınav evrakınızda isim, soy isim ve öğrenci numaranızın girilmesini gerektiren bir alan yoksa bu konuda kaygı yaşamayınız, zira bu bilgiler Teams hesabınızla ilişkilendirilmiş öğrenci bilgileriniz kullanılarak otomatik olarak da doldurulabilmektedir.
 
12 - Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan öğrenci sınav süresi içinde sisteme tekrar giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilir. Ancak bu süre dâhilinde sisteme tekrar giriş yapmak için farklı bir cihaz (örn. cep telefonu veya başka bir bilgisayar) kullanılırsa, ilk cihazda verilmiş olan yanıtlar Teams tarafından hatırlanmayacaktır ve öğrenci soruları baştan cevaplamak zorunda kalacaktır. Bu nedenle sınav sırasında bir kağıda soruların yanıtlarını not almak, tekrar giriş yapılması sırasında sıfırlanmış sınav kağıtlarının tekrar doldurulmasını kolaylaştırabilir.
 
13 - Sınava hastalık veya mazereti nedeniyle katılamayan öğrencilerin mazeretleri Fakülte Yönetim Kurulu tarafından uygun görülmesi halinde mazeret sınavı yapılacaktır.
 
14 - Sınav sorularının kopyalanması ve paylaşılması kesinlikle yasaktır. Sosyal Medya vb. platformlar üzerinden sınav esnasında iletişim kurulması şeklindeki eylemler Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’ne göre suç teşkil etmektedir. Öğrencilerin bu eylemlerin içinde bulunması durumunda disiplin cezası almaları söz konusu olacaktır.
 
15 - Sınavlar ile ilgili usul ve esasların uygulanması sırasında doğacak tereddütleri gidermeye Fakülte Kurulları yetkilidir.


Bu içerik 26.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 4125 kez okundu.