2022 - 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU

Trakya Üniversitesi 2022-2023 Yaz Okulu kayıtlanmaları
https://yazokulu.trakya.edu.tr/ üzerinden aşağıda belirtilen kriterlere göre uygulanmaya başlayacaktır.

Üniversitemiz Öğrencileri İçin

Diğer Üniversite Öğrencileri İçin

1) Yaz Okuluna Kayıt Tarihi

Kayıt Başlangıç: 10.07.2023 saat 08.30
Kayıt Bitiş: 14.07.2023 saat 16.00

Kayıt Başlangıç: 03.07.2023 saat 08.30
Kayıt Bitiş: 07.07.2023 saat 16.00

2) Yaz Okuluna Kayıt ve Ders seçme Kriterleri

- Üniversitemiz öğrencileri; toplam 10 krediyi aşmayacak şekilde ders alabilirler. Ancak tek bir ders olması kaydıyla kredi değeri 10’un üzerinde olan dersi de yaz okulunda alabilirler.
- Öğrencilerimiz, içinde bulunulan eğitim-öğretim yılının ders kaydı yaptırmadığı yarıyılına ait dersler için yaz okullarına ders kaydı yaptıramaz.
- Üniversitemiz öğrencilerinin Eşdeğerlilik tablosunu kontrol ederek ders seçimi yapması gerekmektedir. Eşdeğerlilik tablosuna aykırı işlem yapan öğrencilerimizin yaz okulu kayıtları iptal edilecektir (ücret iadesi yapılmayacak) Eşdeğerlilik Tablosu için tıklayınız.
Diğer Üniversite Öğrencilerinin öğrencilik durumları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS)’nden kontrol edilecektir. Öğrenci olmayanların yaz okulu kayıtları, ücret ödemesi yapmış olsalar dahi silinecek ve ücret iadesi yapılmayacaktır.

3)Açılmayan derslerden açılan derslere geçiş

- Yaz okulu kayıtları sonunda açılan derslerin listesi 14 Temmuz 2023 tarihinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinde ilan edilecektir.
- AÇILAMAYAN DERSLERDEN, AÇILAN DERSLERE GEÇİŞ İMKANI 17/07/2023 ile 18/07/2023 tarihlerinde VERİLECEKTİR. (Bu durumlarda da toplam 10 kredi aşılamaz. Ancak tek bir ders olması kaydıyla kredi değeri 10’un üzerinde olabilir.)

4) Yaz Okulu Ders Ücretleri

Yaz okulunda açılacak olan ders ücretlerini öğrenmek için tıklayınız.  Diğer üniversitelerin öğrencilerinden, Üniversitemiz öğrencileri için belirlenen ücretlerin iki katı ücret alınır. Ücret listesi için tıklayınız.

5) Belge Teslimi

Ders seçimi yapan ve ücretini yatıran öğrencilerin yaz okulu ders kayıtları tamamlanmış olacaktır. Öğrencilerin kayıt formlarının bir çıktısını alıp, imzalayarak 17 Temmuz 2023 tarihinde öğrenci işleri bürolarına teslim etmeleri gerekmektedir. Yaz Okulu kaydı tamamlanan Diğer Üniversite öğrencileri, Kayıt formlarının çıktısını alarak üniversitemize giriş yapabilecektir.

6) Ders Notları Takibi

Yaz okuluna kayıtlanan üniversitemiz öğrencileri  normal dönemlerde kullandıkları obs.trakya.edu.tr sisteminden notlarını takip edebilecektir (Sistem 24.07.2023 tarihinden itibaren aktif hale gelecektir). Yaz Okuluna kayıtlanan diğer üniversite öğrencileri, kayıtlanma sonunda oluşturulan öğrenci numarası ve şifre ile (şifre: TC kimlik numarası) obs.trakya.edu.tr sisteminden notlarını takip edebilecektir (Sistem 24.07.2023 tarihinden itibaren aktif hale gelecektir).

Yaz Okulu Uygulaması hakkında detaylı bil
gi için tıklayınız.

Trakya Üniversitesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulunda açılmayan ya da eş değerliği bulunmayan dersler için diğer üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerimizin izleyeceği aşamalar

1.Yaz okulundan dersi alacağı ilgili üniversitenin ÖSYM taban puanının (öğrencinin yerleştiği yıl) Fakültemizden yüksek ya da eşit olması gerekmektedir.
2.Yaz okulundan ders alacağı ilgili Üniversiteden, almak istediği derslerin içeriğinin web sayfasından çıkartılması.
3. Ders içeriğinin ve dilekçenin fakültemiz bölüm başkanına onaylatılması. (Dilekçe örneği aşağıda yer almaktadır.)
4. Dilekçenin ders içeriklerinle beraber öğrenci işlerine teslim edilmesi.
5. Diğer üniversiteye ders kaydının yapılması ve yaz okulu kaydının tamamlanması.

Bu içerik 09.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 1384 kez okundu.